Tuki ja ylläpito

Soita tekniseen tukeemme, lue yleisimpiä kysymyksiä (FAQ) ja lataa ylläpitopäivityksiä ja tiedotuksia. Ilmaisena ylläpitona voit tilata SBB Share Valuation- ohjelmiston.

Tekninen tuki

  • 050-3570 857

Ohjelmistoihin kuuluu vuoden puhelintuki. Jatkossa ylläpito on maksullista (15 % listahinnasta vuosittain).

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Aloita lukemalla vastauksia asiakkaidemme yleisimpiin kysymyksiin.

Ylläpito

Ohjelmistolataukset ja käyttöohjeet P-Analyzer ja Consolidation.

Näin toimit virhetilanteissa

1. Klikkaa käskyt -taulukon VIRHEET -käskyä

Ohjelma korjaa automaattisesti kaikki yleisimmät syöttö- ja käyttövirheet. Jos ongelma ei poistu, niin toimi VIRHEET- käskyn esille tuomien ohjeiden (3 kpl) mukaisesti.

2. Uusi ohjelmistokopio + testitiedot

Avaa levyltä uusi ohjelmakopio ja tarkista, toimivatko käskyt ja analyysit testitiedoilla moitteettomasti.

3. Lue useimmin kysytyt kysymykset (FAQ)

Katso yleisimmät kysymykset ja niiden ratkaisut alla kohdassa ”usein kysyttyä”.

4. Lähetä tukipyyntö sähköpostitse

Lähetä virhetilanteesta kuvakaappaus + tallennetut syöttötiedot osoitteeseen pekka.aho (at) sbb.fi. Kuvakaappauksen saat Printscreen näppäimellä.

Usein kysyttyä (FAQ)

Aloita lukemalla ratkaisut yleisimpiin ongelmiin.

Ohjelmisto ei tunnu toimivan oikein

Klikkaa Käskyt- taulukon VIRHEET- käskyä. Ohjelma korjaa automaattisesti kaikki yleisimmät syöttö- ja käyttövirheet. Jos ongelma ei poistu, niin toimi VIRHEET- käskyn esille tuomien ohjeiden (3 kpl) mukaisesti.

Miksi käskyt / käskynapit eivät toimi?

Makrot täytyy aina ottaa käyttöön. Excel- ohjelmistojen joissakin versioissa on oletusasetuksena makrojen automaattinen poistaminen käytöstä, jolloin mikään makroja sisältävä ohjelmisto ei toimi. Jotta P-Analyzer toimisi, täytyy suojaustaso määritellä siten, että makroja voi käyttää.

Toimiiko P-Analyzer Mac:issä?

P-Analyzerin kaikki uudet (4/2018 ->) analyysi- ja ennusteohjelmistot toimivat sellaisenaan Excel for Mac 2011:ssa ja myös Macin uusimmissa Excel 2016 (365) versioissa. Joidenkin versioiden osalta voi olla pieniä puutteita lähinnä automaattisissa tulostuksissa pdf-muotoon.

Työkalupakkiin kuuluvat LainaHallinta ja ArvoRobotti eivät toimi missään Macin Excel- versiossa. Muut Työkalupakin ohjelmistot toimivat kaikissa Macin uusissa Excel- versioissa.

Tietojen haku verkkolevyltä ei onnistu

Jos haet tietoja Internet-verkon takana olevalta verkkolevyltä, niin silloin täytyy Excelin asetuksissa sallia tiedostojen haku Internet-verkosta.

Oletusarvona Excelissä on, että Internetistä tulevat tiedostot avataan vain suojattuun näkymään. Suojatussa näkymässä tiedot näkyvät, mutta niitä ei saa siirtää mihinkään eli siirto P-Analyzeriin estetään. Poista Valvontakeskuksen kohdassa ”Suojattu näkymä” asiaa koskeva vaatimus suojatun näkymän käytöstä Internet-tiedostoille.

Omien tilinpäätöskaavojen tekeminen nopeasti

Työvaiheet:

  1. Tee normaali tilinpäätöksen tallennus TALLENNA- käskyllä
  2. Avaa tallenne ja editoi se täysin mieleiseksesi. Voit formatoida kaikkia rivejä vapaasti. Voit muuttaa kaikkia riviotsikoita. Kannattaa poistaa kaikki tarpeettomat alleviivaukset.
    Ainoa rajoite on, että uusia rivejä ei saa lisätä ja vanhat rivit voi vain piilottaa (aseta rivin korkeus = 1). Mitään riviä ei saa poistaa kokonaan.
    Rivin luonne täytyy säilyttää, jotta tunnusluvut tulevat oikein (esim palkkariville voi syöttää vain palkkoja).
  3. Tallenna editoitu versio sopivalla nimellä mallikaavaksi (esimerkiksi OtsikkoOmaOyAnalyzer tai OtsikkoOmaOyStandard.
  4. Hae sitten Analyzer/Standard-ohjelmaan kyseinen tallenne HAE uudet riviotsikot- käskyllä.

Nyt sinulla on uudet omat otsikot Analyzerissä/Standardissa.

Jos haluat nämä otsikot pysyvästi avautuvaan Analyzeriin/Standardiin, niin klikkaa A-taulukon Tallenna muutokset pysyväksi- käskynappia.

Ylläpito

Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin lähetä se tilauslomakkeella, jotta saat latausosoitteen uusille versioille. Tänä vuonna P-Analyzer analyysi- ja ennusteohjelmistot uudistuvat kokonaan.
Ylläpitomenettely muuttuu jatkuvaksi alkaen 1.10.2019. Viimeisin versio on sen jälkeen aina ladattavissa netistä. Tämän vuoden ylläpitosopimuksiin tulee ilmaiseksi 2 kk lisäaikaa. Jatkossa nykyiset vuosisopimukset ovat voimassa 12 kk alkaen 1.3. Muilta osin ylläpitosopimuksen ehdot säilyvät ennallaan.

Ylläpito on myöhässä, koska asiantuntijat pysyivät murtamaan kaikki uudessa ohjelmistossa käytetyt Microsoftin suojaukset muutamassa minuutissa. Suojaukset on nyt rakennettu uudestaan kokonaan eri tekniikalla ja ohjelmistojen lopputestaus on käynnissä.

Sinulle lähetetään uuden vuoden 2019 version latausavain sähköpostitse aikana 15.12.2019 – 29.2.2020. Nykyinen versio toimii v 2020 samalla tavalla kuin ennenkin.

Lataukset ja tilinpäätökset

Kirjoita hakusi ja paina Enter.