Tuki ja ylläpito
Uudet ylläpitoversiot tulevat jakeluun 15.2.2021

Tekninen tuki

  • 050-3570 857

Ohjelmistoihin kuuluu vuoden puhelintuki. Jatkossa ylläpito on maksullista (15 % listahinnasta vuosittain).

SBB Financial Analyzer Free on ilmainen tunnuslukuanalyysit tekevä ohjelmisto. Siihen syötetyt tiedot voidaan lukea suoraan laajempiin analyysi- ja ennusteohjelmistoihin. Free:n avulla kuka tahansa organisaatiossa voi tehdä tunnuslukuanalyysit ja tarpeen vaatiessa lähettää syöttötiedot laajempia analyysejä varten asiantuntijalle, jolla on laajempi versio käytössään.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Yleisimpiä kysymyksiä uusissa versioissa. Uuden version v2020 kysymyksiä tulee myöhemmin lisää.

FAQ

Ylläpito

Ohjelmistoista tuli kokonaan uudet versiot helmikuussa 2020. Viimeisin vuosiylläpitokausi alkoi 1.3.2020 ja päättyy 28.2.2021. Lasku ylläpidosta on lähetetty marraskuussa 2020 ja viimeinen kauden ylläpito toimitetaan 22.2. – 26.2.2021 .

Uusin versio tulee kaikille ylläpitoasiakkaille kielillä suomi – englanti – ruotsi.

Ylläpidon yhteydessä tulee henkilökohtaisiin käyttöoikeuksiin bonus-ohjelmistona SBB Share Valuation ja pörssiyhtiöiden tilinpäätöksiä v 2019 noin 120 kpl.

Näin toimit virhetilanteissa

1. Virheiden korjaus

Ohjelma korjaa automaattisesti kaikki yleisimmät syöttö- ja käyttövirheet. Tarkista vielä visuaalisesti, että syöttötiedot ovat oikein.

Jos virheitä ei löydy, niin sulje ohjelmisto ja mene kohtaan 2.

2. Uusi ohjelmistokopio + testitiedot

Avaa levyltä uusi ohjelmakopio ja tarkista, toimivatko käskyt ja analyysit jollain vanhalla testitiyrityksellä moitteettomasti.

Jos toimii, niin silloin uusissa syöttötiedoissa on jokin tunnistamaton virhe ja syöttötiedot täytyy antaa uudelleen.

3. Lue useimmin kysytyt kysymykset (FAQ)

Katso yleisimmät kysymykset ja niiden ratkaisut alla kohdassa ”usein kysyttyä”.

4. Lähetä tukipyyntö sähköpostitse, jos ongelma ei poistu.

Lähetä virhetilanteesta kuvakaappaus + tallennetut syöttötiedot osoitteeseen pekka.aho (at) sbb.fi. Kuvakaappauksen saat Printscreen näppäimellä.

Usein kysyttyä (FAQ)

Aloita lukemalla ratkaisut yleisimpiin ongelmiin (uusi versio)

Ohjelmisto ei asennu oikein tai asennus keskeytyy

Katso allaolevia ohjeita. Jos virhe ei poistu, niin lähetä tukipyyntö.
Uusien ohjelmistojen asennus onnistuu yleensä vain ”Järjestemänvalvoja /Administrator”- roolissa. Tavallinen käyttäjä ei yleensä saa asentaa uusia ohjelmistoja.

  1. Virustorjunta estää asennuksen
    Jos uusin versio tulee tuotekehitysosastolta, niin asennusvaiheessa kone varoittaa ”tuntemattomasta toimittajasta”. Jatkossa ohjelmistot toimitetaan keskitetysti SBB Financial Analysis Oy:stä ja ohjelmistot on rekisteröity Microsoftin maksulliseen palveluun, jolloin varoitusta ei tule.
  2. Jos ohjelmisto avautuu ”suojattuun tilaan”, niin sinun täytyy itse hyväksyä ohjelmiston siirto normaalitilaan. Jos suojatusta tilasta ei pääse ulos, niin silloin mene Valvontakeskukseen/Trust Centeriin. Valitse siellä alla oleva vaihtoehto.
  3. Asennusohjelma ilmoittaa, että jokin muotoa .dll olevaa osaa ei löydy ja keskeyttää asennuksen (File not found/Tiedostoa ei löydy).
    Monet palomuurit estävät systeemitiedostojen (.dll) asennuksen. Suurissa yrityksissä esto on yleensä aina voimassa. Koska Analyzerissä on kaksi .dll-tiedostoa, niin asennuksen voi tällöin tehdä vain sellainen taho, jolla on riittävät valtuudet. Joskus .dll-tiedostot on estetty niin tehokkaasti, että Analyzeriä ei voi asentaa ollenkaan kyseiseen koneeseen.
Miksi käskyt eivät toimi?

Makrot täytyy aina ottaa käyttöön. Excel- ohjelmistojen joissakin versioissa on oletusasetuksena makrojen automaattinen poistaminen käytöstä, jolloin mikään makroja sisältävä ohjelmisto ei toimi. Jotta Analyzer toimisi, täytyy suojaustaso määritellä siten, että makroja voi käyttää.

Toimiiko Analyzer Mac:issä?

Uudet (2/2020 ->) analyysi- ja ennusteohjelmistot toimivat vain Windowsissa. Mac:issä voi omalla vastuulla kokeilla ohjelmistoja, jotka mahdollistavat Windows- ohjelmien ajon Mac:issä. SBB Financial Analyzer Oy ei anna mitään tukea Applen koneille.

10 vuoden tilinpäätökset

Uusin versio käsittelee korkeintaan viiden vuoden tilinpäätöksiä kerrallaan.

Säilytä vanha Input-ohjelma, jos haluat käsitellä (tallentaa) yli 5 vuoden tilinpäätöksiä yhdessä näytössä. Vanhassa Input-ohjelmassa oli mahdollista syöttää max 10 vuotta kerrallaan. Vanhassa Analyysi-ohjelmassa oli mahdollista käsitellä korkeintaan 5 vuoden tietoja kuten nyt uudessakin versiossa.

Jos sinulla on vain vanha yli 5 vuoden tallenne syöttötiedoista, mutta ei enää Input-ohjelmaa, niin voit siirtää haluamasi vuosisakkeet (max 5) ensimmäisiksi tallenteen taulukoissa TulosKon,OmKon,VelKon ja LiiteKon (Copy/Paste, Kopioi/Liitä).  Tallenna ja hae tämä tallenne uuteen Analyzeriin.

Tietojen haku verkkolevyltä ei onnistu

Jos haet tietoja Internet- verkon takana olevalta verkkolevyltä, niin silloin täytyy Excelin asetuksissa sallia tiedostojen haku Internet- verkosta.

Oletusarvona Excelissä on, että Internetistä tulevat tiedostot avataan vain suojattuun näkymään. Suojatussa näkymässä tiedot näkyvät, mutta niitä ei saa siirtää mihinkään eli siirto Analyzeriin estetään. Poista Valvontakeskuksen kohdassa ”Suojattu näkymä” asiaa koskeva vaatimus suojatun näkymän käytöstä Internet-tiedostoille.

Omien raporttien teko nopeasti

Voit tehdä vanhoista raporteista uusia editoimalla. Voit myös tehdä kokonaan uusia raportteja, joissa voi olla myös itse antamasia Analyzerin ulkopuolisia tietoja.

Analyzer ei rajoita millään tavalla uusien raporttien lisäämistä. Joudut kuitenkin itse kopioimaan omat raportit ylläpidossa tulevaan uuteen versioon.

Tarkemmat tiedot SBB Analyzer käskyvalikon (näytön ylin rivi) kohdassa Omat raportit / Custom reports

Ylläpito

Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin lähetä se tilauslomakkeella, jotta saat latausosoitteen uusille versioille. Vuonna 2020 SBB Financial Analyzer analyysi- ja ennusteohjelmistot uudistuivat kokonaan.

Viimeisin ylläpito tulee vähän ennen kauden päättymistä 28.2.
Ylläpitosopimukset ovat voimassa 12 kk alkaen 1.3.

Sinulle lähetetään viimeisin vuoden 2020 maksettuun ylläpitoon kuuluvan version latausavain sähköpostitse 15.2.2021 alkaen.

Lataukset ja tilinpäätökset

Kirjoita hakusi ja paina Enter.