Tuki ja ylläpito
Uudet ylläpitoversiot tulevat jakeluun helmikuussa 2023

Tekninen tuki

  • 050-3570 857

Nettiversion voi avata koekäyttöön osoitteesta analyzer-demo.sbbfinancialanalysis.com/

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Uusien versioiden kysymyksiä tulee jatkossa myös uusille englanninkielisille sivuille sbbfinancialanalysis.com

Uusien käyttäjien kannattaa hankkia nettipohjainen versio. Se on monikielinen (tällä hetkellä suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Nettiversio laajenee jatkuvasti ja päivittyy automaattisesti nettiin. Erityisesti tekoälyennusteiden tekeminen on sen avulla merkittävästi helpompaa ja automaattisempaa kuin Excel- versiossa.

Vanhojen käyttäjien nykyinen Excel- pohjainen versio on vielä tällä hetkellä analyysien osalta hieman laajempi ja paremmin Suomeen sopiva kuin nettipohjainen versio. Vanhojen tilinpäätöstietojen siirto omalla koneella toimivasta Excel- versiosta nettiversioon täytyy tehdä syöttämällä tilinpäätökset uudelleen näppäimistön avulla.

 

FAQ

Ylläpito

Nykyinen vuosiylläpitokausi päättyy 28.2.2023.

Tammikuussa lähetetyllä laskulla saa kauden 1.3.2023 – 28.2.2024 ylläpidon, joka tulee jakeluun helmikuussa 2023 ***

Uusin versio toimii netissä ja se ei tarvitse Exceliä omassa koneessa. Myös kaikki kauden uudet ylläpidot tulevat automaattisesti heti nettiversioon.

Excel- pohjainen ylläpitoversio toimii myös jatkossa omalla koneella. Siitä tulee päivitetty versio vanhoille ylläpitoasiakkaille vuosittain.

Laajinta uutta nettiversiota voi koekäyttää netissä, jos harkitset nykyisen versiosi laajentamista.

Nettiversiota voit koekäyttää osoitteessa analyzer-demo.sbbfinancialanalysis.com/

Näin toimit virhetilanteissa Excel-versiossa

1. Virheiden korjaus

Ohjelma korjaa automaattisesti kaikki yleisimmät syöttö- ja käyttövirheet. Tarkista vielä visuaalisesti, että syöttötiedot ovat oikein.

 

2. Uusi ohjelmistokopio + testitiedot

Avaa levyltä uusi ohjelmakopio ja tarkista, toimivatko käskyt ja analyysit jollain vanhalla testitiyrityksellä moitteettomasti.

Jos toimii, niin silloin uusissa syöttötiedoissa on jokin tunnistamaton virhe ja syöttötiedot täytyy antaa uudelleen.

3. Lue useimmin kysytyt kysymykset (FAQ)

Katso yleisimmät kysymykset ja niiden ratkaisut alla kohdassa ”usein kysyttyä”.

4. Lähetä tukipyyntö sähköpostitse, jos ongelma ei poistu.

Lähetä virhetilanteesta kuvakaappaus + tallennetut syöttötiedot osoitteeseen pekka.aho (at) sbb.fi. Kuvakaappauksen saat Printscreen näppäimellä.

Usein kysyttyä (FAQ)

Aloita lukemalla ratkaisut yleisimpiin ongelmiin Excel- versiossa

Ohjelmisto ei asennu oikein tai asennus keskeytyy

Katso allaolevia ohjeita. Jos virhe ei poistu, niin lähetä tukipyyntö.
Uusien ohjelmistojen asennus onnistuu yleensä vain ”Järjestemänvalvoja /Administrator”- roolissa. Tavallinen käyttäjä ei yleensä saa asentaa uusia ohjelmistoja.

  1. Virustorjunta estää asennuksen
    Jos uusin versio tulee tuotekehitysosastolta, niin asennusvaiheessa kone varoittaa ”tuntemattomasta toimittajasta”. Jatkossa ohjelmistot toimitetaan keskitetysti SBB Financial Analysis Oy:stä ja ohjelmistot on rekisteröity Microsoftin maksulliseen palveluun, jolloin varoitusta ei tule.
  2. Jos ohjelmisto avautuu ”suojattuun tilaan”, niin sinun täytyy itse hyväksyä ohjelmiston siirto normaalitilaan. Jos suojatusta tilasta ei pääse ulos, niin silloin mene Valvontakeskukseen/Trust Centeriin. Valitse siellä alla oleva vaihtoehto.
  3. Asennusohjelma ilmoittaa, että jokin muotoa .dll olevaa osaa ei löydy ja keskeyttää asennuksen (File not found/Tiedostoa ei löydy).
    Monet palomuurit estävät systeemitiedostojen (.dll) asennuksen. Suurissa yrityksissä esto on yleensä aina voimassa. Koska Analyzerissä on kaksi .dll-tiedostoa, niin asennuksen voi tällöin tehdä vain sellainen taho, jolla on riittävät valtuudet. Joskus .dll-tiedostot on estetty niin tehokkaasti, että Analyzeriä ei voi asentaa ollenkaan kyseiseen koneeseen.
Miksi käskyt eivät toimi?

Makrot täytyy aina ottaa käyttöön. Excel- ohjelmistojen joissakin versioissa on oletusasetuksena makrojen automaattinen poistaminen käytöstä, jolloin mikään makroja sisältävä ohjelmisto ei toimi. Jotta Analyzer toimisi, täytyy suojaustaso määritellä siten, että makroja voi käyttää.

Toimiiko Analyzer Mac:issä?

Uudet (2/2020 ->) Excel-pohjaiset analyysi- ja ennusteohjelmistot toimivat vain Windowsissa. Mac:issä voi omalla vastuulla kokeilla ohjelmistoja, jotka mahdollistavat Windows- ohjelmien ajon Mac:issä.

Uusi (1/2022->) verkossa toimiva Financial Analyzer toimii kaikissa verkkokelpoisissa koneissa, koska se ei käytä Exceliä.

10 vuoden tilinpäätökset

Uusin versio käsittelee korkeintaan viiden vuoden tilinpäätöksiä kerrallaan.

Säilytä vanha Input-ohjelma, jos haluat käsitellä (tallentaa) yli 5 vuoden tilinpäätöksiä yhdessä näytössä. Vanhassa Input-ohjelmassa oli mahdollista syöttää max 10 vuotta kerrallaan. Vanhassa Analyysi-ohjelmassa oli mahdollista käsitellä korkeintaan 5 vuoden tietoja kuten nyt uudessakin versiossa.

Jos sinulla on vain vanha yli 5 vuoden tallenne syöttötiedoista, mutta ei enää Input-ohjelmaa, niin voit siirtää haluamasi vuosisakkeet (max 5) ensimmäisiksi tallenteen taulukoissa TulosKon,OmKon,VelKon ja LiiteKon (Copy/Paste, Kopioi/Liitä).  Tallenna ja hae tämä tallenne uuteen Analyzeriin.

Tietojen haku verkkolevyltä ei onnistu

Jos haet tietoja Internet- verkon takana olevalta verkkolevyltä, niin silloin täytyy Excelin asetuksissa sallia tiedostojen haku Internet- verkosta.

Oletusarvona Excelissä on, että Internetistä tulevat tiedostot avataan vain suojattuun näkymään. Suojatussa näkymässä tiedot näkyvät, mutta niitä ei saa siirtää mihinkään eli siirto Analyzeriin estetään. Poista Valvontakeskuksen kohdassa ”Suojattu näkymä” asiaa koskeva vaatimus suojatun näkymän käytöstä Internet-tiedostoille.

Omien raporttien teko nopeasti

Voit tehdä vanhoista raporteista uusia editoimalla. Voit myös tehdä kokonaan uusia raportteja, joissa voi olla myös itse antamasia Analyzerin ulkopuolisia tietoja.

Analyzer ei rajoita millään tavalla uusien raporttien lisäämistä. Joudut kuitenkin itse kopioimaan omat raportit ylläpidossa tulevaan uuteen versioon.

Tarkemmat tiedot SBB Analyzer käskyvalikon (näytön ylin rivi) kohdassa Omat raportit / Custom reports

Ylläpito

Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin lähetä se tilauslomakkeella, jotta saat latausosoitteen uusille versioille. Vuonna 2020 SBB Financial Analyzer analyysi- ja ennusteohjelmistojen Excel-versiot uudistuivat kokonaan.

Kauden 1.3.2022 – 28.2.2023 uusin versio toimii netissä eikä sen käyttö vaadi Exceliä. Myös ylläpito tulee suoraan nettiversioon ja tästä syystä mitään omalle koneelle tapahtuvaa asennusta ei enää tarvita.

Ylläpitosopimukset ovat voimassa 12 kk alkaen 1.3.

Kauden 1.3.2021 – 28.2.2022 maksettuun ylläpitomaksuun kuuluu myös kauden 1.3.2022 – 28.2.2023 ylläpito. Uusimman version latausavain lähetetään sähköpostitse maalis-huhtikuussa 2022.

 

Lataukset ja tilinpäätökset

Kirjoita hakusi ja paina Enter.